Μάρτιος 2016

Δροσερή σούπα λαχανικών βελουτέ

Οι ελαφριές σούπες δεν είναι μόνο για το χειμώνα, ειδικά αν τα συστατικά του είναι δροσερά μπορούμε να γευματίσουμε και το καλοκαίρι ελαφριά χωρίς να μας πέσει βαρύ στο στομάχι. Έτσι επιλέξαμε αυτή τη συνταγή.

Υλικά για 4 μερίδες

6 μέτρια καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
1 ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ψωμάκια βρώμης διαιτητικά

Συνδυάστε την νοστιμιά του ψωμιού με την απόλαυση, χωρίς ενοχή για τις θερμίδες. Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα διαιτητικά ψωμάκια από βρώμη εύκολα και γρήγορα χωρίς πολλά υλικά.

Υλικά

6κ.σ. πίτουρο βρώμης
4κ.σ. γιαούρτι
2 αυγά
Λίγο γάλα
Λίγο αλάτι, λίγο ρίγανη

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ βάζετε το πίτουρο βρώμης και στη συνέχεια τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά, μέχρι όσο ο χυλός σας να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και απλώστε με το κουτάλι σας το χυλό δημιουργώντας μικρά – μικρά πιτάκια.

Tags: 

Σπιτικό παραδοσιακό τζατζίκι

Έχουμε μπει ήδη στη Σαρακοστή και αυτό σημαίνει πως το Πάσχα πλησιάζει και μάλιστα γρήγορα. Σε όλα τα ελληνικά πασχαλινά τραπέζια το βασικό έδεσμα που υπάρχει είναι το τζατζίκι. Η συνταγή απλή αλλά καθόλου υποτιμημένη.

Υλικά

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγούρια μικρά
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι

Εκτέλεση

Tags: 

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

Από τα πιο λατρεμένα φαγητά των Ελλήνων είναι τα θαλασσινά σε όλες τις παραλλαγές τους. Σήμερα δείτε πως να φτιάξετε γαρίδες σαγανάκι με ούζο, εύκολα που θα σας εκτοξεύσει γεύση του σε άλλους γαστρονομικούς πλανήτες.

Υλικά

Tags: 

Νηστίσιμος χαλβάς από σιμιγδάλι

Το γλυκό κρατάει χρόνια και η συνταγή του είναι πανεύκολη και παραδοσιακή. Όλες οι νοικοκυρές θα έχετε ακούσει από τις γιαγιάδες σας, το 1 – 2 – 3 – 4… Είναι το μυστικό της συνταγής μας!

Υλικά

1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

Προαιρετικά θα χρειαστείτε

Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας ή σταφίδες

Εκτέλεση

Tags: 

Νηστίσιμη πατατοσαλάτα

Η Σαρακοστή πλησιάζει και εσύ πρέπει να είσαι εφοδιασμένη με νέες γεύσεις, νηστίσιμες που θα «στολίσεις» το σαρακοστιανό σου τραπέζι. Φτιάξε πατατοσαλάτα, νόστιμη και γρήγορη με ελάχιστα υλικά, αλλά πιο ιδιαίτερη από αυτές που ξέρεις από τη μαμά σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

6 – 7 πατάτες μεγάλες
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι

Εκτέλεση:

Tags: 

Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

Μπορεί οι πίτες στο κυλικείο της δουλειάς να μοσχομυρίζουν και να είναι ένας καθημερινός πειρασμός. Αν όμως ενδίδεις σε αυτόν καθημερινά μάλλον θα αυξήσεις το βάρος σου, καθώς το φύλλο, κυρίως, της πίτας περιέχει πολλές θερμίδες λόγω της ποσότητας αλευριού και βουτύρου που περιέχει. Εμείς σου έχουμε τη λύση να τρως στη δουλεία ότι «λαχταράς», ακίνδυνα όμως, καθώς μιλάμε για χορτόπιτα πεντανόστιμη χωρίς φύλλο.

Υλικά που θα χρειαστείς

Tags: 

Τορτελίνια μπολονέζ

Μια πολύ εύκολη, νόστιμη και ευπαρουσίαστη συνταγή. Για όταν έχουμε ξαφνικούς καλεσμένους και καθόλου χρόνο ή όρεξη για μαγείρεμα.

Υλικά:
500 γρ τορτελίνια
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο κατα προτίμηση ή ότι κιμά σας αρέσει
150 γρ γραβιέρα
1 κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξυλαράκι κανέλας
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Gourmet σως για να νοστιμίσεις τις σαλάτες και τα φαγητά σου

Δημιούργησε gourmet γεύσεις εύκολα και γρήγορα και ξεχώρισε το γεύμα σου με πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Το μυστικό των κορυφαίων σεφ βρίσκεται στις σάλτσες που μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό φαγητό ή σαλάτα σε γαστρικό αριστούργημα.

1. Ανακάτεψε 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 1/2 αβοκάντο, 1 κ. γλ. μουστάρδα, λίγο αλάτι, λεμόνι και ψιλοκομμένο βασιλικό.

2. Λιώσε 1-2 παντζάρια βρασμένα, πρόσθεσε 3 κ. σ. τριμμένο καρύδι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, λίγο λάδι και αλάτι, ψιλοκομμένο δυόσμο.

Tags: 

Δημιούργησε light μαρινάδες για το κρέας σου

Η μαρινάδα μαλακώνει το κρέας και του δίνει ιδιαίτερες γεύσεις, συνήθως όμως του προσθέτει πολλά λιπαρά. Εμείς βρήκαμε τις πιο light εκδοχές -την κατάλληλη για κάθε είδος κρέατος- και σου τις μαθαίνουμε, είναι ο καλύτερος τρόπος να νοστιμίσεις το φαγητό σου.

Μαρινάδα για μοσχάρι

1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
3 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
πράσινο,κόκκινο, μαύρο πιπέρι

Tags: