Μπορεί οι πίτες στο κυλικείο της δουλειάς να μοσχομυρίζουν και να είναι ένας καθημερινός πειρασμός. Αν όμως ενδίδεις σε αυτόν καθημερινά μάλλον θα αυξήσεις το βάρος σου, καθώς το φύλλο, κυρίως, της πίτας περιέχει πολλές θερμίδες λόγω της ποσότητας αλευριού και βουτύρου που περιέχει. Εμείς σου έχουμε τη λύση να τρως στη δουλεία ότι «λαχταράς», ακίνδυνα όμως, καθώς μιλάμε για χορτόπιτα πεντανόστιμη χωρίς φύλλο.
Υλικά που θα χρειαστείς
10 πράσα
500 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
200 γρ. λάπαθα
1/3 φλ. λάδι
5 κρεμμύδια χλωρά
1 ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα πράσα, στη συνέχεια τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ζεματίζουμε για 5″ σε λίγο νερό που βράζει. Μετά, πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε και το κόβουμε και αυτό. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε και ζεματίζουμε τα υπόλοιπα χόρτα. Έπειτα από το πολύ καλό πλύσιμο των λαχανικών μας, στραγγίζουμε καλά τα χόρτα, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ενώ ρίχνουμε επιπλέον, ελάχιστο αλεύρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το υλικό. Στη συνέχεια ισιώνουμε την πίτα, ρίχνουμε από πάνω λίγο αλεύρι κοσκινισμένο και ψήνουμε για περίπου 40″ στις αντιστάσεις στους 180ο.
Η πίτα σας είναι έτοιμη… Καλή σας όρεξη…