Διοχετεύουμε ρετρό καλοκαιρινές δονήσεις με αυτές τις φρουτώδεις γρανίτες. Αφήστε έξω το ρούμι αν θέλετε, αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό αν το βάλετε!
Υλικά
½ ώριμο ανανά, (400 γρ.)
1 x 160 g κρέμα καρύδας κονσέρβα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 λάιμ
160 ml ρούμι καρύδας
Εκτέλεση
1. Κόβουμε την κορυφή και ουρά του ανανά, έπειτα ξεφλουδίζουμε από το δέρμα. Κόβετε κατά μήκος, αφαιρέστε τον πυρήνα, στη συνέχεια ψιλοκόψτε και μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ.
2. Προσθέστε την κρέμα καρύδας, στη συνέχεια γεμίστε την άδεια φόρμα με ρούμι και προσθέστε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι. Πιέστε το χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
3. Χωρίστε το μείγμα μεταξύ 8 καλουπιών γρανίτας και μετά βάλτε ένα ραβδί σε κάθε ένα. Βάλτε τα παγωτά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να στερεοποιηθούν.
Συμβουλές
-Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κρέμα καρύδας, χρησιμοποιήστε αντ 'αυτού πλήρες γάλα καρύδας.
- Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μια κομπόστα ανανά 435g (και τον χυμό του) αντί για τον φρέσκο ανανά.
- Για παιδιά, αντικαταστήστε το ρούμι με νερό καρύδας.
Vegan εκδοχή
- Αντικαταστήστε το μέλι με vegan μέλι, νέκταρ αγαύης ή σιρόπι καφέ ρυζιού.