Οι ελαφριές σούπες δεν είναι μόνο για το χειμώνα, ειδικά αν τα συστατικά του είναι δροσερά μπορούμε να γευματίσουμε και το καλοκαίρι ελαφριά χωρίς να μας πέσει βαρύ στο στομάχι. Έτσι επιλέξαμε αυτή τη συνταγή.
Υλικά για 4 μερίδες
6 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
1 ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κύβους και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια βάζουμε το νεράκι, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει.
Όταν βράσουν τα λαχανικά μας τα λιώνουμε με το μίξερ χειρός και γίνεται βελουτέ. Για έξτρα γεύση αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο.