Έχουμε μπει ήδη στη Σαρακοστή και αυτό σημαίνει πως το Πάσχα πλησιάζει και μάλιστα γρήγορα. Σε όλα τα ελληνικά πασχαλινά τραπέζια το βασικό έδεσμα που υπάρχει είναι το τζατζίκι. Η συνταγή απλή αλλά καθόλου υποτιμημένη.
Υλικά
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 αγγούρια μικρά
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα αγγούρια, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με την φλούδα τους (εφόσον τα έχουμε πλύνει πολύ καλά), μόλις το τρίψουμε, το αφήνουμε να στραγγίσει και ρίχνουμε αλάτι για να βγάλει όλα τα υγρά του. Τρίψτε και το σκόρδο στην στη ψηλή πλευρά Στη συνέχεια, το ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι και το ανακατεύουμε, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε. Ανάλογα πόσο οξείδωση θέλετε βάλτε και το ξύδι.
Καλή επιτυχία…