Αύγουστος 2015

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά!

Πολλοί λένε πως οι σούπες δεν είναι για το καλοκαίρι. Δεν θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο άδικο. Το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη από φαγητά που γίνονται εύκολα και γρήγορα και μας δίνουν υγρά. Μια τέτοια είναι η σούπα που θα δούμε σήμερα.

Υλικά:

Υλικά

Ποιες τροφές να τρώμε άφοβα και ποιες να προσέχουμε για φυτοφάρμακα!

Δυστυχώς, το να βρούμε τρόφιμα πλήρως ασφαλή από φυτοφάρμακα είναι χρονοβόρο, ακριβό και δύσκολο. Αν και μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ανοίγουν όλο και περισσότερα, οι τιμές είναι ακόμα τσιμπημένες και ακόμα δεν έχουν πλήρη επάρκεια αγαθών. Ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, όμως μέχρι τότε, ας δούμε ποια τρόφιμα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο όταν τα καταναλώνουμε.

Πανεύκολο και λαχταριστό σορμπέ λεμόνι!

Το σορμπέ λεμόνι είναι πεντανόστιμο και ταιριάζει απόλυτα μετά το φαγητό. Εμείς σας προτείνουμε να το φτιάξετε μόνες σας, χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί αναψυκτικό (sprite, λεμονίτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατέψτε καλά τα υλικά. Είτε θα χρησιμοποιήσετε την παγωτομηχανή για να το φτιάξετε, όπως φτιάχνετε όλα τα παγωτά σας ή κάντε το εξής: Βάλτε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και παγώστε το στην κατάψυξη, βγάζοντάς το κάθε μία ώρα (για 3 με τέσσερις φορές) και ανακατεύοντας καλά.

Μακαρόνια με κρασάτα μανιτάρια!

Υλικά:

500 γρ άσπρα μανιτάρια
500 γρ μακαρόνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαϊντανό
λάδι

Ξυλάκια γρανίτα με κομμάτια φρούτων!

Πως να φτιάξετε υγιεινά επιδόρπια σε ξυλάκι, ούτως ώστε να μην λείπει το παγωτό από τα παιδιά σας, και γιατί όχι, κι από εσάς! Τα ξυλάκια με γρανίτα ή και κομμάτια φρούτων εποχής είναι ότι καλύτερο και πιο λαχταριστό μπορούμε να φάμε σε σνακ, εμείς και τα παιδιά μας.

Υλικά:

1 ακτινίδιο
1 φλιτζάνι φράουλες
1/2 φλιτζάνι κεράσια
2 φλιτζάνια χυμό καρπούζι

Παρασκευή:

Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια και γεμίζουμε με αυτά τις θήκες γρανίτας. Συμπληρώνουμε με φρουτοχυμό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.

Τόσο απλά!

Πέννες με μελιτζάνα και ντομάτα!

Μια καταπληκτική καλοκαιρινή συνταγή με λαχανικά εποχής. Νόστιμη, ελαφριά και πολύ υγιεινή.

Υλικά:
500 γρ. πέννες
100 γρ φέτα
2 μελιτζάνες φλάσκες
3 μέτριες ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πάπρικα
ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 30΄.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Ένα ορεκτικό που όποιος το δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί.

Υλικά:
400 γρ. πατάτες
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. σκληρό τυρί
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
πιπέρι
αλάτι αν χρειάζεται

Για τη γέμιση:
5 φέτες ζαμπόν
Τυρί κίτρινο

Λάδι για το τηγάνι

Παρασκευή:

Χταπόδι σε λαδόκολα

Γενικά τα θαλασσινά, αλλά συγκεκριμένα το χταπόδι είναι ο ιδανικός μεζές για τους καλοκαιρινούς, και όχι μόνο, μήνες. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για το ούζο ή το τσίπουρο. Θυμίζει θάλασσα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις διακοπές μας.

Υλικά:
1 χταπόδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Πιπέρι
φρέσκος μαϊντανός

Παρασκευή:

Τάρτα με καρύδια!

Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει και με άλλους ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια απλώς είναι από τα αγαπημένα μου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη συνταγή, η οποία δέχεται πολλές παραλλαγές. Είναι ελαφριά και τώρα το καλοκαίρι συνοδεύεται εκπληκτικά με παγωτό.

Υλικά:
για τη βάση:
200 γραμμ. αλεύρι
70 γραμμ. ζάχαρη
90 γραμμ. Βούτυρο
1 κρόκος αυγού

Σελίδες