Τάρτα με καρύδια!

Θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει και με άλλους ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια απλώς είναι από τα αγαπημένα μου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη συνταγή, η οποία δέχεται πολλές παραλλαγές. Είναι ελαφριά και τώρα το καλοκαίρι συνοδεύεται εκπληκτικά με παγωτό.

Υλικά:
για τη βάση:
200 γραμμ. αλεύρι
70 γραμμ. ζάχαρη
90 γραμμ. Βούτυρο
1 κρόκος αυγού

για τη γέμιση:
500 γραμμ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ σταφίδες
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι κανέλα

Παρασκευή:

Βάση:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο. Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 26 εκ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες 22 εκ. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε τα αβγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια τις σταφίδες και την κανέλα. Απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας.

Ψήνουμε στους 190° C για 40'. Σερβίρετε αφού έχει κρυώσει.