Μια συνταγή που παραπέμπει σε διακοπές, καλή παρέα και ουζάκι! Τι πιο νόστιμο από ένα χταπόδι ξιδάτο... Και ειδικά να το τρως σε καμία παραλία...
Υλικά:
1 χταπόδι, περίπου ένα κιλο
1 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
2 σφηνάκια ούζο
λάδι
πιπέρι
Αλάτι
Ρίγανη
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μισό ξύδι. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά.