Ένα από τα αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού είναι ο γαύρος. Αυτό γιατί αυτή είναι η εποχή του και τον βρίσκουμε και σε πολύ χαμηλή τιμή. Να μία εκπληκτική συνταγή για να τον απολαμβάνουμε:
Υλικά:
1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
το χυμό από 1 ½ λεμόνι
5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ροδέλες
ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού νερό
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή:
Αλατοπιπερώνουμε καλά τον γαύρο. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και στρώνουμε καλά τον γαύρο μέσα σ΄αυτό.
Ψήνουμε τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, με αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.