Χταπόδι ξιδάτο!!!

Μια συνταγή που παραπέμπει σε διακοπές, καλή παρέα και ουζάκι! Τι πιο νόστιμο από ένα χταπόδι ξιδάτο... Και ειδικά να το τρως σε καμία παραλία...

Υλικά:
1 χταπόδι, περίπου ένα κιλο
1 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
2 σφηνάκια ούζο
λάδι
πιπέρι
Αλάτι
Ρίγανη

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μισό ξύδι. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο, προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι. Προσοχή, δεν θέλουμε να μαγειρευτεί για ώρα, κάνουμε γρήγορες κινήσεις. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του και προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και είναι έτοιμο!