Μάιος 2017

Χόρτα τσιγαριαστά

Υλικά
800γρ. χόρτα διάφορα (αντίδια, σταμναγκάθι
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μάραθο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας, ντοματοπελτέ
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Μοσχάρι με μπρόκολο, νόστιμο και υγιεινό

Υλικά:
1/2 κιλό κόντρα φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
1 κ.τ.γ ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ corn flour
1/2 κ.τ.γ αλάτι
1 κ.τ.γ ζάχαρη
1 κ.τ.γ soy sauce
1/4 κ.τ.γ λευκό πιπέρι
1 μπρόκολο καθαρισμένο (κρατήστε μόνο τις φουντίτσες)
1/4 κούπα ζωμό κοτόπουλο
2 1 κ.τ.σ corn flour
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
1/2 αλάτι
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο

Δροσερή πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Οι σαλάτες εκτός από νόστιμες, μπορεί να είναι και χορταστικές.
Τώρα λοιπόν που καλοκαιριάζει και θέλουμε πιο δροσερές γεύσεις, οι σαλάτες είναι μια πολύ καλή λύση για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την πράσινη σαλάτα με το κοτόπουλο και το αβοκάντο, που δεν είναι μόνο εύκολη αλλά και πολύ υγιεινή. Αν δεν σας αρέσει το αυγό, δεν το βάζετε...

Μακαρόνια γκρατέν με 4 τυριά

Υλικά
500γρ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
40γρ. βούτυρο
40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400ml γάλα πλήρες, ζεστό
75γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
100γρ. γραβιέρα Κρήτης μακράς ωρίμανσης, τριμμένο
4 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
75γρ. κεφαλογραβιέρα
μουστάρδα Dijon
4 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού

Τραγανά μπουρεκάκια με τυρί

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
¾ φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια μυζήθρα (Εναλλακτικά ανθότυρο ή φέτα χωρίς πολύ αλάτι)
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο

Ζυμαρικά με τόνο καπνιστό

Υλικά
500γρ.βίδες, πέννες, ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
2 κονσέρβες τόνο καπνιστό σε λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 ντοματίνια
15 ελιές
1 κουτ. σούπας κάπαρη
αλάτι, πιπέρι
φυλλαράκια φρέσκια ρίγανης ή βασιλικού

Εκτέλεση
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζετε και κρατάτε λίγο από το νερό.