Νοέμβριος 2016

Μοσχάρι γεμιστό στα κάρβουνα

ΥΛΙΚΑ
1.200 γραμμ. (περίπου) μοσχαρίσιο φιλέτο, ανοιγμένο σαν «πεταλούδα»
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού τριμμένο ταλαγάνι ή μαστέλο
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόκκινοι κουραμπιέδες!

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ βούτυρο Κερκύρας
250 γρ φυτίνη
1/3 κουταλάκι σόδα
1/3 φλιτζανάκι ούζο
1 1/2 φλιτζανάκι αλισίβα (σταχτόνερο ή αν δεν έχετε τζάκι ροδόνερο)
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.

Τάρτα με μπρόκολο, ζαμπόν και τυριά

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αβγού
1-2 κουτ. σούπας νερό
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
½ κιλό μπρόκολο, σε μπουκετάκια
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
200γρ. ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
200γρ. τυρί κρέμα
150γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαχταριστό ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 ¼ φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζανιού ρύζι
2,5 φλιτζάνια γάλα (κατά προτίμηση όχι χαμηλών λιπαρών)
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
3,5 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
3 κρόκους αυγών
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοτόπιτα χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο βρασμένο
4 καρότα μεγάλα
5-6 πατάτες
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα τυριά τριμμένα
αλάτι
πιπέρι

Για την κρέμα
750 γραμμ. γάλα φρέσκο
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αυγά
αλάτι

Μπριάμ με φέτα και τραγανές κοτομπουκιές

ΥΛΙΚΑ

Για το μπριάμ
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 χρωματιστές πιπεριές
2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. σκληρή ώριμη φέτα

Τραγανοί λουκουμάδες

Υλικά
370γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
27γρ. μαγιά νωπή
20γρ. ζάχαρη
3γρ. αλάτι
335γρ. νερό
40γρ. σπορέλαιο
άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
μέλι
κανέλα

Τραγανά onion rings

ΥΛΙΚΑ
⅔ της κούπας γάλα
2-3 αυγά σπασμένα
Μπαχαρικά (σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι με μυρωδικά, πάπρικα και ό,τι άλλο σας αρέσει)
Αλεύρι
1 μέτριο ή μεγάλο κρεμμύδι (αναλόγως την ποσότητα που θέλετε)
Σπορέλαιο.

Αλμυρό αφράτο κέικ

Υλικά
100 γρ. σπανάκι
10 μικρά κολοκυθάκια
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο 
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (τα άσπρα κομμάτια)
2 αυγά
350 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι
100 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
200 ml ποτήρι γάλα
100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υγρά υλικά (αυγό, λάδι, γάλα) και σε ένα άλλο, όλα τα στεγνά.