ΥΛΙΚΑ
⅔ της κούπας γάλα
2-3 αυγά σπασμένα
Μπαχαρικά (σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι με μυρωδικά, πάπρικα και ό,τι άλλο σας αρέσει)
Αλεύρι
1 μέτριο ή μεγάλο κρεμμύδι (αναλόγως την ποσότητα που θέλετε)
Σπορέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώστε ένα φύλο αλουμινόχαρτου επάνω στον πάγκο σας, δίπλα στην κουζίνα, και βάλτε επάνω του δύο μεγάλα μπολ.
Εν τω μεταξύ, παραδίπλα ακουμπήστε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας, όπου θα στραγγίζετε τα onion rings.
Γεμίστε το ένα μπολ με γάλα ως τη μέση.
Προσθέστε τα αυγά και μέρος του μιξ μπαχαρικών.
Ανακατέψτε πολύ καλά.
Γεμίστε το άλλο μπολ με αλεύρι και προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Ανακατέψτε καλά.
Κόψτε το κρεμμύδι σε «δαχτυλίδια» και βάλτε τα στην άκρη.
Βάλτε αρκετό λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι και τοποθετήστε στο μάτι σε μέτρια φωτιά.
Πάρτε ένα δαχτυλίδι, βουτήξτε στο γάλα κι ύστερα στο αλεύρι και συνεχίστε εναλλάξ μέχρι να καλυφθεί καλά.
Με μια τσιμπίδα ή ένα πηρούνι βυθίστε το δαχτυλίδι μέσα στο λάδι.
Επαναλάβετε ώσπου να μην χωράει άλλο δαχτυλίδι.
Όταν τα δαχτυλίδια πάρουν χρώμα, γυρίστε τα προσεκτικά από την άλλη μεριά.
Όταν χρυσίσουν κι απ’ την άλλη, βγάλτε τα απ’ το τηγάνι κι αφήστε επάνω στο πιάτο με το χαρτί κουζίνας.
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γίνουν όλα τα δαχτυλίδια.
Το λάδι τώρα είναι πιο ζεστό απ’ ότι στην αρχή, οπότε οι άλλες δόσεις θα γίνουν γρηγορότερα.
Τα onion rings είναι έτοιμα.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε το λάδι να κρυώσει πριν το πετάξετε.
Απολαύστε τα onion rings σας με ένα νοστιμότατο ντιπ!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η φωτιά να είναι πάντα στο μέτριο για να μην καεί το λάδι και τα μάτια σας επάνω στο τηγάνι για να μην καούν τα κρεμμυδο-δαχτυλίδια!