Ιούλιος 2015

Ονειρεμένες πέννες με σπαράγγια και μπέικον!

Μια συνταγή απίθανη. Νόστιμη αλλά και υγιεινή. Τα σπαράγγια είναι ένα υλικό που δεν συνηθίζουμε να το παίρνουμε, αλλά είναι εξαιρετικό και για την υγεία μας, οπότε καλό είναι να μάθουμε και πως να το χρησιμοποιούμε.

Υλικά:

500 γρ πέννες
10 σπαράγγια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 φέτες μπέικον καπνιστό
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:

Light μωσαϊκό με κουβερτούρα! Το απόλυτο γλυκό!

Είναι γεγονός πως τώρα το καλοκαίρι, αντι να χάνουμε κιλά παίρνουμε. Ίσως φταίει η χαλαρότητα της εποχής. Αυτό που νομίζουμε πως είμαστε σε μόνιμες διακοπές και το ρίχνουμε έξω. Τέλος πάντων, για ένα απίθανο γλυκό που μπορεί να συνοδεύει χωρίς τίψεις της βραδινές μας συνευρέσεις, ακολουθήστε τα απλά βήματα της παρακάτω συνταγής για Light μωσαϊκό με κουβερτούρα.

Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης
Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
κονιάκ

Παρασκευή:

Πένες με κοτόπουλο

Σας φαίνεται πως το ψητό κοτόπουλο που έχει μείνει είναι πολύ στεγνό για να το φάτε και ψάχνετε να δείτε τι να το κάνετε; Απλό, ξεκοκκαλίστε το και κάντε το με πένες. Δείτε πόσο εύκολη και νόστημη είναι η συνταγή:

Υλικά:
2 κούπες κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα ψητές πιπεριές (πράσινες, κόκκινες)
1 κούπα τριμμένο τυρί
5 φέτες μπέικον
1 πακέτο πέννες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Γλυκό κουταλιού καρπουζάκι!

Για να πετύχει το γλυκό πρέπει να προσέξουμε να διαλέξουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι. Επίσης, θα χρειαστούμε και μία κουταλιά ασβέστη για να μας το κάνει τραγανό. Χωρίς αυτόν θα γίνει μαρμελάδα.

Υλικά:
3 κιλά καρπούζι
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
χυμό από ½ λεμόνι
φύλλα αρμπαρόριζας

Παρασκευή:

Κόβουμε το καρπούζι σε ισομερή κομμάτια. Αφαιρούμε την φλούδα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος.Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε.

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό με 2 υλικά!

Σας άνοιξε η όρεξη για παγωτό αλλά δεν θέλετε να πάρετε αυτά του περίπτερου; Το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου είναι να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό, με μόλις 2 υλικά. Ποιά είναι αυτά; Κέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα! Δεν χρειάζεται ούτε καν παγωτομηχανή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χτυπήσουμε την κρέμα μέχρι να πήξει και στην συνέχεια να προσθέσουμε το ζαχαρούχο γάλα και να ξαναχτυπήσουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μετά, το μόνο που χρειάζεται είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Μους σοκολάτας του λεπτού!

Αλήθεια, ποιος μπορει να αντισταθεί στη σοκολάτα; Δικαιωματικά θεωρείται ως ο αιώνιος πειρασμός μικρών και μεγάλων. Αν σας λέγαμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία απίστευτα νόστιμη μους μέσα σε λίγα λεπτά, με 3-4 υλικά θα το πιστεύατε; Κι όμως! Υπάρχει τέτοια συνταγή και σας την δίνουμε:

Υλικά:

500 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γάλα
Φρούτα εποχής για γαρνίρισμα

Παρασκευή:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μέσα στο γάλα. Μόλις λιώσει καλά, αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα μας.