Μια συνταγή απίθανη. Νόστιμη αλλά και υγιεινή. Τα σπαράγγια είναι ένα υλικό που δεν συνηθίζουμε να το παίρνουμε, αλλά είναι εξαιρετικό και για την υγεία μας, οπότε καλό είναι να μάθουμε και πως να το χρησιμοποιούμε.
Υλικά:
500 γρ πέννες
10 σπαράγγια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 φέτες μπέικον καπνιστό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή:
Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες. Ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι, και το μπέικον ψιλοκομμένο μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού γίνουν, προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τις πέννες. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
Μόλις δέσει η κρέμα, σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.