Οκτώβριος 2017

Σουφλέ με γαλοπούλα και μπρόκολο

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.
Παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (γαλοπούλα, αυγά, τυρί, γάλα) και μας εφοδιάζει με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου.
Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ασβέστιο.

Λαχανοντολμάδες με κρέμα αυγολέμονο

Υλικά:
1 μικρό λάχανο
1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
1/2 µατσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι µαϊντανό
2 µεγάλα ξερά κόκκινα κρεµµύδια
1/2 κουτ. γλυκού ξύσµα λεµονιού
200 ml ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Σαλάτα με γλυκοπατάτα, ρόδι και φέτα - Πρωτότυπη και πολύ γευστική

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα με γλυκοπατάτα και ρόδι.

Κόψτε τα υλικά σε μικρά κομμάτια και περιχύστε τα με το ξεχωριστό dressing από ρόδι, ξύδι και μέλι.

Υλικά
• 4 μεγάλες γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
• 1/2 φλιτζάνι καρύδια ( ή αμύγδαλα)
• 1/2 φλιτζάνι φέτα
• Αλάτι και πιπέρι

Λαχταριστό κι ευωδιαστό Κέικ μανταρίνι

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που ξεκινούν να βγαίνουν τα μανταρίνια και υποδεχόμαστε το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα, με μία ξεχωριστή, λαχταριστή κι ευωδιαστή συνταγή
Κέικ μανταρίνι, που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας. Οι μυρωδιές του «θαυματουργού» αυτού φρούτου πλημμυρίζουν το κέικ και να είστε σίγουρες, ότι κανείς από την οικογένεια δεν θα μείνει στο ένα κομμάτι!
Πάμε, λοιπόν, να το φτιάξουμε.

Κοτομπουκιές παναρισμένες με φιστίκι Αιγίνης

Μια από τις αγαπημένες κοτολιχουδιές μικρών και μεγάλων δίνει ρεσιτάλ γεύσης συνοδευόμενο από πεντανόστιμο αρωματικό πουρέ πατάτας.

Υλικά
700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
λίγο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Για την πανάδα
70γρ. φιστίκια Αιγίνης
2 φρυγανιές
2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι

Κέικ μήλου: Η καλύτερη επιλογή και για τον καφέ σας

Στην Αμερική, το λένε «coffee cake». Αν και η συνταγή δεν περιέχει καφέ, έχουν δώσει στο κέικ αυτό το όνομα, επειδή είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ τους.

Τι λέτε, λοιπόν, να γίνει και η δική σας επιλογή, για τον καφέ το πρωί; Βέβαια, πρόκειται για ένα νοστιμότατο κέικ, για όλη την οικογένεια. Κι επειδή, ο Οκτώβριος είναι η εποχή των μήλων, αυτό κέικ μήλου, θα σας ενθουσιάσει. Τόσο με τη γεύση του, όσο και με την ευκολία του.

Πορτογαλικό ρύζι με πεσκανδρίτσα

Υλικά
400γρ. πεσκανδρίτσα, σε κύβους
8-10 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάτε τα κεφάλια για τον ζωμό)
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ώριμη ντομάτα σε κομμάτια
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 φλιτζάνια νερό
1 κύβο ζωμού ψαριού*
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι