Λαχταριστό κι ευωδιαστό Κέικ μανταρίνι

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που ξεκινούν να βγαίνουν τα μανταρίνια και υποδεχόμαστε το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα, με μία ξεχωριστή, λαχταριστή κι ευωδιαστή συνταγή
Κέικ μανταρίνι, που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας. Οι μυρωδιές του «θαυματουργού» αυτού φρούτου πλημμυρίζουν το κέικ και να είστε σίγουρες, ότι κανείς από την οικογένεια δεν θα μείνει στο ένα κομμάτι!
Πάμε, λοιπόν, να το φτιάξουμε.

Υλικά
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (270γρ)
1 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μανταρίνια (κατά προτίμηση κλημεντίνες) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα γάλα
½ κούπα σιμιγδάλι καλαμποκιού
½ κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξύσμα μανταρινιού
3 αυγά
1 κ.γ baking powder
1 βανίλια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζετε νερό.
Προσθέτετε τις φέτες μανταρινιού και τις βράζετε για 3 με 4 λεπτά. Προσοχή, να μη λιώσουν.
Τις αφαιρείτε προσεκτικά και τις βάζετε να στεγνώσουν σε ένα χαρτί κουζίνας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο.
Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε για 1 λεπτό περίπου.
Κατόπιν, ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή σκάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα (προηγουμένως, βουτυρώστε τη και ρίξτε λίγο αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει το κέικ) και τοποθετείτε πάνω τις φέτες με το μανταρίνι. Να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του μείγματος.
Ψήνετε για 50 περίπου λεπτά.
Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, βυθίστε ένα μαχαίρι. Αν βγει στενό, κλείνετε το φούρνο.
Αφήνετε το κέικ μέσα για 10 περίπου λεπτά και το βγάζετε.