Η σαρδέλα αποτελεί ένα σχετικά φθηνό ψάρι αλλά πολύ θρεπτικό. Ειδικά το καλοκαίρι έχει την τιμητική της.
Περιέχει μεγάλα ποσά ω3 λιπαρών, τα οποία σχετίζονται σήμερα με πληθώρα θετικών δράσεων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για την ψητή σαρδέλα θα χρειαστείτε:
Υλικά
500γρ σαρδέλα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή καλύτερα 3-4 κλωνάρια φρέσκια
Αλάτι, πιπέρι