Νόστιμη μπεσαμέλ light

Είναι σίγουρο πως δεν μπορείς να αντισταθείς στην πλούσια γεύση της αλλά οι θερμίδες της είναι σκέτο ηφαίστειο. Φταίει κυρίως το βούτυρο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή της. Θα μάθεις την καλύτερη συνταγή για μπεσαμέλ χωρίς να νιώθεις ενοχές για τις θερμίδες της.

Βάλε σε μια κατσαρόλα 1,5 λίτρο γάλα και 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι και βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας όμως συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Όταν πήξει, βάλε αν θες μία κουταλιά βούτυρο και ανακάτεψε για λίγο.

Μόλις το κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίξε μέσα έναν κρόκο αυγού ανακατεύοντας συνεχώς και αν θέλεις έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις μισή κούπα κεφαλογραβιέρα.

Tags: