«Ατύχημα» κοτόπουλο ψημένο σε δίσκο

Υλικά

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 κόκκινα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
6 μπούτια κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, ξεκοκαλισμένα
4 σκελίδες σκόρδο
½ μάτσο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ºC αέρα.
2. Τετραγωνίζουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί ή ένα ταψί (περίπου 25cm x 30cm). Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε σε μεγάλες φέτες, στη συνέχεια ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πιπεριές. Προσθέστε όλα αυτά στο δίσκο μαζί με τους μηρούς κοτόπουλου.
3. Λιώστε τις αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδου με το πίσω μέρος του μαχαιριού σας και προσθέστε τις στο δίσκο, έπειτα ρίξτε τα φύλλα θυμάρι και πασπαλίστε με την πάπρικα.
4. Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι, το μπαλσάμικο και μια καλή πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε τα πάντα πολύ καλά για να επικαλυφθούν, στη συνέχεια απλώστε σε όλο το δίσκο, βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο δεν καλύπτεται από τα λαχανικά.
5. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κοτόπουλο, γυρίζοντας και ψήνοντάς το μερικές φορές κατά το μαγείρεμα με τους χυμούς από το δίσκο.
6. Σερβίρετε το ταψί με μια υπέροχη πράσινη σαλάτα στο πλάι. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με λίγο ρύζι, πολέντα ή ένα καρβέλι ψωμί για να βουτήξετε στους χυμούς.