"Είναι τέλειες εξίσου για δείπνο αλλά κάνουν και για ένα brunch το Σαββατοκύριακο - αποθηκεύστε τυχόν απομεινάρια σε ένα καλυμμένο μπολ στο ψυγείο και θα κρατήσουν καλά για μια πρωινή γεύση αργότερα την εβδομάδα. "
Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
350 γραμμάρια ντοματίνια κεράσι μικτού χρώματος
100 γραμμάρια σπανάκι baby
3 κρεμμυδάκια
½ μια δέσμη φρέσκου κόλιανδρου, (15g)
1 λάιμ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής
1 κούπα από αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τυρί cottage
ζεστή σάλτσα τσίλι
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες το αβοκάντο και κόψτε τις ντομάτες στα τέσσερα, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα μπολ σαλάτας με το ένα τέταρτο του σπανακιού. Ψιλικόψτε και προσθέστε τα κρεμμυδάκια και βάλτε τα φύλλα κορίανδρου, στη συνέχεια πιέστε πάνω από το χυμό λάιμ. Ψεκάστε με 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ρίξτε θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανακατέψτε και βάλτε στην άκρη.
2. Σπάστε το αυγό σε μπλέντερ, προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το υπόλοιπο σπανάκι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομαλή ζύμη. Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τρίψτε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίξτε ένα λεπτό στρώμα ζύμης, στροβιλίζοντάς το και γύρω από τις άκρες. Μαγειρέψτε από τη μία πλευρά μόνο για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και επαναλάβετε.
3. Γεμίστε κάθε τηγανίτα με τυρί cottage, σαλάτα αβοκάντο, και καλά κουνημένη σάλτσα τσίλι. Πραγματικά ωραία σερβιρισμένο με επιπλέον λάιμ για να στίψετε, και ένα τηγανισμένο αυγό στην κορυφή, αν θέλετε.
Συμβουλές
Αντί για το σπανάκι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα απαλών βοτάνων, όπως μαϊντανό, μέντα, βασιλικό ή εστραγκόν - ό, τι θέλετε!