Το καλοκαιράκι έφτασε πάλι και όλοι μας έχουμε αρχίσει να δοκιμάζουμε δειλά δειλά τα πρώτα καρπουζάκια. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που το λατρεύουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, γιατί είναι νόστιμο, γλυκό, ζουμερό και πολύ δροσιστικό.
Βέβαια πέρα από την τέλεια γεύση του έχει και πολλές ευεργετικές λειτουργίες για τον οργανισμό μας. Περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη και λυκοπένιο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και το καλύτερο από όλα, έχει ελάχιστες θερμίδες!
Γι’αυτό λοιπόν έχω να σας προτείνω και μια διαφορετική μέθοδο κατανάλωσής του. Τι θα λέγατε για μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με καρπουζάκι;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε, είναι τα εξής:
• Δυο φλιτζάνια ρόκα
• Μισό κρεμμύδι ξερό σε λωρίδες
• 100 γρ. Φέτα
• 1 φέτα καρπούζι σε κυβάκια
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. βαλσάμικο λευκό
• Αλατάκι και πιπεράκι
Αφήστε το κρεμμυδάκι μέσα στο ξύδι για κάνα 20λεπτο να φύγει η έντονη γεύση. Μετά βάλτε το κρεμμύδι μαζί με τη ρόκα σε μια σαλατιέρα και μεσα στο ξύδι βάλτε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατ΄ψτε τα για να φτιάξετε ένα dressing. Ρίξτε το στη σαλτιέρα, προσθέστε το καρπουζάκι και την τριμμένη φετούλα από πάνω. Έτοιμη η καλοκαιρινή σαλατίτσα μας!