Υλικά
Για τη βάση της πίτας
8 φύλλα κρούστας για γλυκά
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο + λίγο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες (κατά προτίμηση κατσικίσιο)
6 κουτ. σούπας Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΕΛΙΣΣΑ
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4-5 αβγά
2 καψουλάκια βανιλίνης
2 κουτ. σούπας βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε βροχηδόν τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα πρώτα το βούτυρο και μετά ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κοπανισμένα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα και κρατάτε λίγο μίγμα στην άκρη για το τέλος.
Με ένα πινέλο λαδώνετε το ταψί σας.
Στρώνετε το πρώτο φύλλο, βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγο από το μίγμα καρυδιού.
Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας, τελειώνοντας με ένα βουτυρωμένο φύλλο.
Αδειάζετε μέσα στο ταψί την κρέμα και στη συνέχεια παίρνετε τα φύλλα που εξέχουν τριγύρω κι αφού τα βουτυρώσετε καλά τα στρίβετε δημιουργώντας γύρω από την πίτα ένα «τείχος».
Βουτυρώνετε γύρω γύρω τα φύλλα, πασπαλίζετε με το μίγμα καρυδιών-κανέλας-ζάχαρης που έχετε κρατήσει και ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.