ΥΛΙΚΑ
-1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
-1 καρότο
-1 κρεμμύδι μέτριο
-2 κουτ. σούπας σέλερι
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτα
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο
-1/4 φλιτζανιού κρέμα φυτική
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το χταπόδι σαν να είναι χοντρός κιμάς.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 4 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6 λεπτά.
Συνεχίζουμε με το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι και τη ρίγανη, όλα ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις το κρασί αρχίσει να εξατμίζεται βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τον πελτέ κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 35 λεπτά.
Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο νερό.
Πέντε λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε τη φυτική κρέμα.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την μπολονέζ χταποδιού με ζυμαρικά της επιλογής μας.