Νόστιμη και υγιεινή παντζαροσαλάτα

Πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C, τα παντζάρια θωρακίζουν τον οργανισμό από ασθένειες και συνεπώς πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μας.

Υλικά

10 φρέσκα παντζάρια
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Ξίδι, αλάτι
Μαγιονέζα (προαιρετικά) και λίγα καρύδια

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα παντζάρια μας και τα κόβουμε, καθαρίζουμε τις ρίζες από το κεφάλι. Στη συνέχεια σε βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό την οποία την αφήνουμε να βράσει και τα ρίχνουμε μέσα. Έπειτα, πλένουμε τα φύλλα τους και τα κοτσάνια τους και τοποθετούμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα.

Στη συνέχεια αφού κρυώσουν στραγγίζουμε τα κεφάλια και τα ξεφλουδίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας, για περισσότερη νοστιμιά, ανακάτεψε μέσα στο μείγμα και λίγη μαγιονέζα.

Η παντζαροσαλάτα σου είναι έτοιμη, τα χόρτα μπορείς να τα σερβίρεις ως ξεχωριστή σαλάτα στο τραπέζι.

Tags: