Σήμερα, λέμε να σας δώσουμε μια φτηνή και νόστιμη συνταγή. Μπιφτέκια από πατάτα. Εύκολα στην παρασκευή, με ένα υλικό που το βρίσκουμε παντού, αρέσει σε όλους και κυρίως στα παιδιά.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες
2 ξερά μεγάλα κρεμμύδια
3 αυγά
100 γρ βρώμη (περασμένη από το μούλτι)
70 γρ φαρίνα
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αδειάζουμε όσα υγρά βγάλουν. Προσθέτουμε τα αυγά, λίγο ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη βρώμη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνδυάζονται ιδανικά με μία ωραία σαλάτα.