Kότσι χοιρινό με πορτοκάλι

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με την μαγειρική σας, δοκιμάστε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας, ένα νέο πιάτο.

Τα υλικά που θα χρειαστούν για 4άτομα είναι:

Ένα κότσι χοιρινό μεγάλο, 6 σκελίδες σκόρδο, 2 ξυλάκια κανέλας, 2κ. μέλι, 2 λεμόνια, 4 πορτοκάλια (μεγάλα), λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Προετοιμασία φαγητού:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200βαθμούς. Πλύντε καλά το κρέας σας και σκουπίστε το καλά με λίγο χαρτί, στη συνέχεια δημιουργήστε με το μαχαίρι ανοίγματα και βάλτε το σκόρδο σε διάσπαρτα μέρη. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε ροδέλες και από ένα πορτοκάλι παίρνουμε το χυμό του. Βάζουμε το μέλι στο κρέας και «κολλάμε» τις ροδέλες πορτοκαλιού πάνω. Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο ταψί και τελευταία ακουμπάτε τα ξύλα κανέλας στις ροδέλες πορτοκαλιού.

Κλείστε καλά το ταψί σας με λαδόκολλα και «ασφαλίστε το» και με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 2ώρες στους 180βάθμους και μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20λεπτά ακόμα.

Γαρνίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Tags: