Ιανουάριος 2018

Σπαγγέτι με ελαιόλαδο σκορδάτο

Υλικά
Σπαγγέτι 1 πακέτο
Κολοκυθάκια 2 τεμ κομμένα σε λεπτές φέτες
Ντοματίνια 10 τεμ κομμένα στην μέση
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Αλάτι - πιπέρι
Πάπρικα - κάρυ
Ελαιόλαδο 1/2/ φλιτζάνι τσαγιού
Νερό 5 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ 1 κουταλιά κοφτή
Θυμάρι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά

Κόκορας κρασάτος μερακλίδικος με χυλοπίτες

Υλικά
4-5 άτομα
1 κόκορας
1 ποτήρι νερού καλό κόκκινο κρασάκι
3 μεγάλες ντομάτες ή κονκασέ
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι για στιφάδο (ή ένα μικρο κρεμμύδι ολόκληρο)
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 γαρύφαλλα
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
500 gr χυλοπίτες
αλάτι.πιπέρι
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες
25 Minutes
Πλένουμε τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες.

Λαχταριστές γόνδολες πατάτας γεμιστές με πουρέ, τυρί, αυγό και μπέικον

Συστατικά
2 μέτριες πατάτες
2 κ. σούπας βούτυρο
3 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
4 φέτες μπέικον
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλ. cheddar τριμμένο
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και με ένα πιρούνι τρύπησε τις πατάτες σε όλη την επιφάνειά τους.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήσε το μπέικον για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.

Περίσσεψαν μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή βασιλόπιτα; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε!

Είναι πολύ συνηθισμένο να φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, με αποτέλεσμα στο τέλος των γιορτών να περισσεύουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην τα πετάξουμε; Σας προτείνουμε μερικές υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε και να ανακυκλώσετε τα χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τη βασιλόπιτα!

Γιαούρτι με μελομακάρονα: Αναμειγνύουμε 200 γρ. γιαούρτι με 1 θρυμματισμένο μελομακάρονο, σταφίδες και λίγη θρυμματισμένη καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.