Το αρνί στο φούρνο, με ή χωρίς πατάτες, το μαγειρεύουμε συνήθως στα οικογενειακά τραπέζια.
Παρότι θέλει υπομονή στο ψήσιμο, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Συνοδέψτε το αρνάκι με αυτή την απλή σάλτσα από σκόρδο, κρεμμύδι και δενδρολίβανο ( συν τα υλικά που θα δείτε) και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
Ένα αρνίσιο μπούτι
1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ολόκληρη κεφαλή σκόρδου με τη φλούδα
1 κρεμμύδι
4 κλαδάκια δεντρολίβανου
3 φλιτζάνια / 750 ml ζωμό βοδινού κρέατος
2 φλιτζάνια / 500 ml νερό
Αλατοπίπερο