Νοέμβριος 2017

Κρεατόσουπα αβγολέμονο

Υλικά
1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας από στήθος ή κότσι μαζί με το κόκαλο
5 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες καλά
6 καρότα ολόκληρα, καθαρισμένα
3 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
1 ρίζα σέλινο
2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα
1 κομμάτι λάχανο

Για τη σούπα
1/3 νεροπότηρο ρύζι για σούπα
2 αβγά
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Φθινοπωρινή σαλάτα με φρούτα εποχής και καρύδια

Αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη σαλάτα.

Είναι θρεπτικότατη καθώς συνδυάζει πολλά φρούτα μαζί, ξηρούς καρπούς μαρούλι ενώ το μπέικον είναι τόσο-όσο χρειάζεται για να δώσει μια έξτρα νοστιμιά.

Θα χρειαστείτε
• μαρούλι, ψιλοκομμένο
• 1 αχλάδι
• 1 κόκκινο μήλο, σε κύβους
• 5 φέτες μπέικον σε φέτες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
• ¼ φλιτζάνι κράνμπερις
• ¼ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
• ¼ φλιτζάνι φέτα

Ζουμερό αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με δενδρολίβανο

Το αρνί στο φούρνο, με ή χωρίς πατάτες, το μαγειρεύουμε συνήθως στα οικογενειακά τραπέζια.

Παρότι θέλει υπομονή στο ψήσιμο, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Συνοδέψτε το αρνάκι με αυτή την απλή σάλτσα από σκόρδο, κρεμμύδι και δενδρολίβανο ( συν τα υλικά που θα δείτε) και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά
Ένα αρνίσιο μπούτι
1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ολόκληρη κεφαλή σκόρδου με τη φλούδα
1 κρεμμύδι
4 κλαδάκια δεντρολίβανου
3 φλιτζάνια / 750 ml ζωμό βοδινού κρέατος
2 φλιτζάνια / 500 ml νερό
Αλατοπίπερο