Ιούνιος 2014

Θεία Κωμωδία

Η Θεία Κωμωδία (ιταλικά: La Divina Commedia, αρχικός τίτλος Commedia) είναι επικό, αφηγηματικό ποίημα του Δάντη. Γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας[1], έχοντας χαρακτηριστεί ως η επιτομή του μεσαιωνικού κόσμου[2]. Το ποίημα χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη – Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος – και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη. Ο αρχικός τίτλος του έργου ήταν Κωμωδία. Ο όρος Θεία προστέθηκε μεταγενέστερα από τον Βοκάκιο.

Tags: 

Στέλιος Μανωλάς

Ο Στέλιος Μανωλάς είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1961. Μέλος της ομάδας της Α.Ε.Κ. για το σύνολο της καριέρας του, αποτελεί έναν από τους πιο εξέχοντες ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της. Κατάγεται από την Κόρωνο Νάξου.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Α.Ε.Κ. και για 20 σχεδόν χρόνια ήταν αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Αγωνιζόταν στην άμυνα και φημιζόταν για το αποτελεσματικό παιχνίδι του. Συμμετείχε σε 447 αγώνες με τη φανέλα της Α.Ε.Κ. από το 1979 έως το 1998.
Στην Εθνική Ελλάδας

Tags: 

Οι μαγικές ιδιότητες του νερού!

Δοκιμάστε την υδροθεραπεία και τη θεραπεία επίπλευσης
Το νερό, εκτός από το να καθαρίζει, θεραπεύει και ανανεώνει. Το κρύο νερό έχει αναλγητικές ιδιότητες. Είναι συνεπώς ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφίσεις τους πονεμένους μυς. Το ζεστό νερό από την άλλη συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας, τονώνει τον μεταβολισμό και ζεσταίνει τους μυς μειώνοντας την ένταση. Όταν περιβάλλεσαι από νερό, νιώθεις μια αίσθηση απελευθέρωσης. Γιατί να μην κάνεις μια βουτιά για να ανανεωθείς;

Δοκιμάστε θεραπείες του νερού

Tags: 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ...

.Ποιό είναι το μεγαλύτερο δάσος του κόσμου ?Δεν είναι ο Αμαζόνιος όπως ξέρουν οι περισσότεροι. Το μεγαλύτερο δάσος του κόσμου είναι η Τάιγκα. Καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Σιβηρίας, του Καναδά και της Βόρειας Σκανδιναβίας και αποτελείται από κωνοφόρα δέντρα. Είναι το δάσος με την μεγαλύτερη επιρροή στα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη λόγω του τεράστιου μεγέθους του!

Tags: 

Kατήγγειλε διαφθορά και του μείωσαν τον μισθό!

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς έφερε χθες στο προσκήνιο υπόθεση στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας.

Tags: 

Διάσημα Ζευγάρια Δολοφόνων

Τα ζευγάρια κακοποιών δεν διαπράττουν εγκλήματα υπό την επήρεια πάθους, ή θυμού. Τα κίνητρα πίσω από τα εγκλήματα είναι οι συμφωνημένοι στόχοι (να πλουτίσουμε σε μία νύχτα), να πάρουν σεξουαλική ικανοποίηση, να ξεφορτωθούν κάποιον κοινό εχθρό, ή να καταφέρουν κάποιο ασυνήθιστο έγκλημα για να νιώσουν ξεχωριστοί. Λέγεται ότι, δύο μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό, αρκεί ο ένας να είναι νεκρός. Λέγεται επίσης ότι, δύο άτομα μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό αν και οι δύο είναι εγκληματίες ή εραστές.

Tags: 

Η ιστορία της πατάτας

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι ιθαγενείς Αμερικανοί, που ζούσαν στην οροσειρά των Άνδεων, γνώριζαν την πατάτα περίπου 4.000 χρόνια πριν ο γευστικός αυτός βολβός ξετρελάνει τους Ευρωπαίους. Την αποκαλούσαν με διάφορα ονόματα και σε ορισμένες, μάλιστα, περιοχές αποτελούσε βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής τους.

Tags: 

Εμείς και τα...φρύδια μας!

«Τρίχες» θα πείτε αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι (ναι όλοι) ασχολούμαστε με τα φρύδια μας αρκετά. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των γυναικών, ο καλλωπισμός τους είναι σχεδόν ιερός.

Tags: 

Δεκάδες συλλήψεις μεταναστών

Τον συνωστισμό που επικρατεί κάθε Σάββατο στα αεροδρόμια της Κρήτης με τις πτήσεις τσάρτερ επεχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολλοί μετανάστες προκειμένου να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Tags: 

Το σαλιγκάρi

Το σαλιγκάρι είναι γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο που το σώμα του προφυλάσσεται από ένα περιελιγμένο όστρακο. Χαρακτηριστικότερο είδος είναι ο Κοχλίας ο πωματίας (Helix pomatia) κοινώς σαλιγκάρι, σάλιαγκας, χοχλιός, καράολος στην κυπριακή διάλεκτο. Έχει μακρόστενο σώμα, που προεξέχει εν μέρει από το κέλυφος, και κεφάλι το οποίο φέρει δύο ζευγάρια κεραιών που συστέλλονται.

Tags: 

Σελίδες