Αύγουστος 2012

Στη Λουιζιάνα ο Ομπάμα τη Δευτέρα

NAFTEMPORIKI.GR
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 21:48
Τελευταία Ενημέρωση : 31/08/2012 21:48

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Λουιζιάνα τη Δευτέρα προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές από τον τυφώνα Ισαάκ και να συναντηθεί με αξιωματούχους της Πολιτείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
Ο Ομπάμα έκανε αρκετές αναφορές στον τυφώνα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας αυτή την εβδομάδα και σημείωσε ότι ο ίδιος βρισκόταν σε επαφή με αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Πηγή: Reuters

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση 22,3% στην παραγωγή ασφαλίστρων

Αυξημένη κατά 22,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ήταν η παραγωγή ασφαλίστρων της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ το πρώτο εξάμηνο του 2012, και διαμορφώθηκε στα 80,7 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,6 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011, σημειώνοντας άνοδο 46,7%.

Ελβετία: "Θεραπευτής" μόλυνε τους πελάτες του με τον ιό του AIDS

Ένας άντρας, 51 ετών, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως θεραπευτής, είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινική δίωξη ενώπιον της ελβετικής δικαιοσύνης με την κατηγορία ότι έκανε μεταγγίσεις σε συνολικά 16 ανθρώπους, όμως με αίμα μολυσμένο από τον ιό του AIDS.

Ετοιμος ο Ασαντ για σύγκρουση παρατεταμένη

Ετοιμος ο Ασαντ για σύγκρουση παρατεταμένη«Χρειαζόμαστε χρόνο για να υπερβούμε την κρίση», δήλωσε ο Σύρος πρόεδροςAFP, ReutersΕνώ οι δυνάμεις των Σύρων αντικαθεστωτικών συνεχίζουν να υποχωρούν, κάτω από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του κυβερνητικού στρατού σε περιοχές στη Δαμασκό και στο Χαλέπι τις οποίες είχαν προσπαθήσει να καταλάβουν τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Μπασάρ αλ Ασαντ εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει και να κερδίσει μια μακρόχρονη αιματηρή μάχη που θα κρίνει το μέλλον της χώρας του.Ο πρόεδρος της Συρίας παραχώρησε σε ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό σταθμό την πρώτη του τηλεοπτική συ

Θα ζητήσει εξεταστική για το Μνημόνιο 1

«Δεν διαπραγματεύεσαι» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

«Πόλεμος» μαίνεται στα Εξάρχεια

«Πόλεμος» μαίνεται στα ΕξάρχειαΜεταξύ αναρχικών, αστυνομικών και τοξικομανών με παρεμβολή και των κατοίκωνΕνας διαρκής «πόλεμος» έχει ξεσπάσει και μαίνεται στα στενά των Εξαρχείων μεταξύ αναρχικών, αστυνομικών και τοξικομανών. Αντιεξουσιαστές διώχνουν τους χρήστες ναρκωτικών από τη γειτονιά τους, με σκοπό να μειώσουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Σύσταση γαλλο-γερμανικής ομάδα εργασίας για την ...

Στη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης αποφάσισαν να προχωρήσουν Γερμανία και Γαλλία προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του ευρώ.Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γάλλος ομόλογός του Πιερ Μοσκοβισί, αμέσως μετά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στο Βερολίνο, ανακοίνωναν πως η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει το έργο της μέσα στις επόμενες ημέρες.  «Η γαλλο – γερμανική ομάδα θα συνεργάζεται πολύ στενά για να προετοιμάσει τις επόμενες αποφάσεις για το ευρώ» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Συρία: Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΤΑΡΑΓΙΑ

Άγριες μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών διεξάγονται το τελευταίο 24ωρο στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το καθεστώς Ασάντ για «σφαγή» εκατοντάδων ανθρώπων στην πόλη Νταράγια,την οποία ανακατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις από τους αντάρτες.

Σελίδες