Ψάρι πλακί στο φούρνο!

Είμαστε εδώ για να σας πείσουμε πως το να μαγειρεύεις σπίτι είναι πιο υγιεινό, πιο φτηνό, πιο νόστιμο αλλά και πιο γρήγορο από το ντελίβερι. Σ' αυτό το πλαίσιο κινείται και η σημερινή μας συνταγή, η οποία είναι ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αν μου λέτε πως δεν έχετε χρόνο για να μαγειρέψετε ή πως δεν σας αρέσει να μαγειρεύετε ψάρια γιατί η κουζίνα γίνεται χάλια με τα λέπια και το σπίτι μυρίζει για μια βδομάδα, όταν θα πάτε στο σούπερ μάρκετ ή στην αγορά, μπορείτε να πάρετε αυτά τα κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας, παγκάσιους ή μπακαλιάρου. Αυτά δεν χρειάζονται καθάρισμα, είναι στην κατάψυξή σας για μια ώρα ανάγκης και είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

Λοιπόν, Γυρίσατε από την δουλειά και δεν έχετε τίποτα για φαγητό. Αντί να πάρετε απ' έξω, δοκιμάστε αυτό: Βγάλτε όσα φιλέτα θέλετε από την κατάψυξη. Βάλτε τα σε ένα ταψάκι και βάλτε τα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για να ξεπαγώσουν.

Όσο αυτά ξεπαγώνουν, εσείς κόβετε κρεμμύδια σε φέτες. Όσα φιλέτα βάλατε, τόσα κρεμμύδια θα κόψετε. Θα κόψετε σε ισομεγέθη κομμάτια και μία πιπεριά. Επίσης θα ψιλοκόψετε και 2 σκελίδες σκόρδο. Τα βάζετε όλα αυτά μαζί σε ένα τηγάνι και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθεί καλά το κρεμμύδι. Θα το δείτε, αλλάζει χρώμα και ο όγκος του μειώνεται στο 1/3. Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε ένα κουτί ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 φύλλα δάφνης. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει η ντομάτα λίγο τα υγρά της.

Μόλις τα φιλέτα έχουν ξεπαγώσει, τα στραγγίζουμε από το νερό που έχουν βγάλει, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Θεωρείτε πως το ντελίβερι θα έρθει πιο γρήγορα;