Ψάρια παγκάσιους με πατατοσαλάτα

Θρεπτικό, νόστιμο και εύκολο το σημερινό μας φαγητό.

Υλικά για 4 μερίδες:
2 μεγάλα φιλέτα παγκάσιους
5 μεγάλες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λάδι
αλεύρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Μόλις ξεπαγώσουν, τα κόβουμε στην μέση, για να είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστούμε. Τα αλατοπιπερώνουμε και στην συνέχεια τα αλευρώνουμε (αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο τριμμένο σκόρδο μέσα στο αλεύρι). Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις βράζουμε με την φλούδα. Μόλις αρχίζουν να τρυπιούνται, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις σπάμε με το πιρούνι μας, μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ. Ρίχνουμε και την ρίγανη, το λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Και είναι έτοιμα για να σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!