Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με αρακά!

Ένα υπέροχο, πεντανόστημο, πανέυκολο, θρεπτικό, διαιτητικό φαγητό, που για ένα περίεργο λόγο δεν το φτιάχνουμε συχνά. Πραγματικά είναι από τα φαγητά που γίνονται πιο γρήγορα από όσο κάνει ο ντελιβεράς να έρθει σπίτι μας.

Υλικά:
4 μπριζόλες λαιμού
1 κιλό αρακά (προτιμώ τον εξτρα φίνο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ βούτυρο
χυμό μισού λεμονιού
μία κουταλιά μουστάρδα
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Παρασκευή:
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις μπριζόλες, την μουστάρδα, την πάπρικα, λίγο λάδι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, στο γκρίλ. Τις κοιτάζουμε κάθε λίγα λεπτά και όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά την γυρίζουμε. Συνολικά θέλει περίπου 20-25 λεπτά ψήσιμο.

Όσο ψήνονται οι μπριζόλες, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε. Όταν έχει πάρει χρώμα, προσθέτουμε και τον αρακά, όπως είναι από την κατάψυξη. Τον αφήνουμε να τσιγαριστεί. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος, προσθέτουμε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Το ανακατεύουμε συνεχώς και όταν δοκιμάσουμε και είναι όσο μας αρέσει ψημένος, τον κατεβάζουμε από την φωτιά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό, αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεται.