Φαχίτας με κοτόπουλο

Η χρήση εξαιρετικά άπαχου στήθους κοτόπουλου είναι το κλειδί για την παρασκευή φαχίτας και μας παρέχει επίσης μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, διασφαλίζοντας ότι οι μύες μας παραμένουν ισχυροί και υγιείς.

ΥΛΙΚΑ

ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόκκινο κρασί ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά καπνιστή πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδου
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
2 x 200 g στήθος κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής χωρίς δέρμα
3 μικτές πιπεριές
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 λάιμ
1 ματσάκι φρέσκου κόλιανδρου, (30g)
1 ώριμο αβοκάντο
4 μεγάλες τορτίγες ολικής αλέσεως
50 γραμμάρια φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μπολ με το ξύδι, τη σάλτσα τσίλι, την ρίγανη, την πάπρικα και μια πρέζα αλατιού και μαύρου πιπεριού. Συνθλίψτε το άψητο σκόρδο μέσω ενός θραυστήρα σκόρδου και ανακατέψτε μαζί.
2. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, στη συνέχεια κόψτε το κοτόπουλο κατά μήκος σε πάχος 1 εκατοστου και ρίξτε και τα δύο στη μαρινάδα. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
3. Μαυρίστε ολόκληρες τις πιπεριές και τη μελιτζάνα πάνω από μια άμεση φλόγα στην εστία, ή σε ένα τηγάνι ψησταριάς σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να συσσωρευτεί και να φουσκαλιάσει όλη η επιφάνεια.
4. Ανακατέψτε τις πιπεριές σε ένα μπολ και καλύψτε με μεμβράνη για 10 λεπτά, στη συνέχεια αποξέστε το μεγαλύτερο μέρος του μαύρου δέρματος, απορρίπτοντας τους μίσχους και τους σπόρους.
5. Βγάλτε το δέρμα από την μελιτζάνα και κόψτε τα άκρα. Κόψτε σε φέτες 2 εκατοστά, βάλτε τη σε μια πιατέλα με το χυμό του 1 λάιμ και μερικά κομμένα φύλλα κορίανδρου, στη συνέχεια δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε μέχρι την τελειότητα.
6. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια σε όλη αυτή την υπέροχη μαρινάδα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μια μέση θερμότητα για 6 έως 8 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί, γυρίζοντας στα μισά του χρόνου.
7. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το αβοκάντο και ρίξτε πάνω του χυμό μισού λάιμ.
8. Ζεστάνετε τις τορτίγες σε ένα στεγνό τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια κρατήστε τις ζεστές σε μια καθαρή πετσέτα. Πάρτε τα πάντα στο τραπέζι, με τη φέτα και τα υπόλοιπα φύλλα κορίανδρου, και αφήστε τους όλους να φτιάξουν το δικό τους φαχίτα.