Μία νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα που
Υλικά:
1 πακέτο φαρφάλες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κολοκύθι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
10 ντοματάκια σαντορίνης
150 γρ. κατίκι Δομοκού
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Παρασκευή:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι ας λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί τα προσθέτουμε τα λαχανικά. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και τον βασιλικό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 5'. Λίγο πριν τα σβήσουμε, προσθέτουμε και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην μας κολλήσουν τα λαχανικά.
Όταν δέσει η σάλτσα μας σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο υγρό από αυτό που έβράζαν τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά στην σάλτσα, τα ενσωματώνουμε και σερβίρουμε.