Μία διαφορετική συνταγή με κοτόπουλο της προηγούμενης μέρας. Βαρεθήκατε να τρώτε κρύο και χωρίς πατάτες το κοτόπουλο ψητό; Να τι πρέπει να κάνετε για να του δώσετε καινούρια "ζωή". Μία από τις πιο νόστημες συνταγές που έχω φτιάξει. Δοκιμάστε την.
Υλικά:
240 γρ. καπνιστό μπέικον
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ
2 κούπες ήδη μαγειρεμένο κοτόπουλο τεμαχισμένο
4 κούπες ρύζι ατμού
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
Παρασκευή:
Τσιγαρίστε το μπέικον. Μόλις πάρει χρώμα, στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη. Κρατήστε το λιωμένο λίπος του στο τηγάνι και το υπόλοιπο μπέικον βάλτε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.
Σε ένα μέτριο τηγάνι και μέτρια φωτιά, βάλτε το βούτυρο για να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέστε το αλεύρι και το πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και βγάζει φουσκάλες. Σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά το ζωμό κοτόπουλου. Δυναμώνουμε τη φωτιά αρκετά. Βράζουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε με τα 1 1/2 φλιτζάνια τυρί.
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις γίνει, το ρίχνουμε στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον και το ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σάλτσα τυριού και τα αναμιγνύουμε. Τοποθετήστε στην επιφάνεια τυρί και το ήδη ψημένο μπέικον. Βάλ'τε το στη σχάρα του φούρνου για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.