Υλικά
• 500 γρ σπαγκέτι
• 2 κτς ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
• 50 γρ κάπαρη
• 400 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 30 ml λευκό ξύδι
• 2 συσκευασίες τόνου σε νερό
• 1 κτγ τσίλι
• 2 κούπες μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Bάζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες και αφού στραγγίξουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κάπαρη και σοτάρουμε για ένα ακόμη λεπτό.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το τσίλι, τα ντοματίνια, τον τόνο, το ξύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού.