Συκωτάκια κοτόπουλου

Πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο και αρκετά γρήγορο. Έτσι θα χαρακτήριζα το φαγάκι που σας μαγειρεύουμε σήμερα. Τα υλικά του είναι λίγα, είναι οικονομικό φαγητό. Εάν σας αρέσουν τα συκωτάκια κοτόπουλου, αυτή είναι μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και την νοστιμιά της. Τα φτιάχνω σχετικά συχνά, μιας και αρέσουν πολύ στον καλό μου, σε σημείο που πηγαίνει μόνος τα και τα αγοράζει για να του τα μαγειρέψω. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν και εμένα πολύ, να μην βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω.

Για συνοδευτικό, έχουμε πολλές επιλογές. Πατάτες πουρέ, τηγανητές, άσπρο πιλάφι, πιλάφι με λαχανικά, αλλά ακόμα και ζυμαρικά (χυλοπίτες, μακαρόνια, ή κάποιο είδος μικρού ζυμαρικού).
Δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνο για την προετοιμασία τους, κάτι που για μένα είναι εξαιρετικά βολικό. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου
τον χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
ρίγανη
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι το κρασιού, λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα συκωτάκια, και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου, που τις έχουμε κόψει σε φετάκια και τις αφήνουμε να σωταριστούν. Προσθέτουμε και τα συκωτάκια, τις καρδιές και τα στομάχια, αν έχουμε και από αυτά, και τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περίπου μισή κουταλιά. Αν μας αρέσει το άρωμα της ρίγανης, μπορούμε να βάλουμε λίγη παραπάνω, αλλά με προσοχή. Η υπερβολική ποσότητα ρίγανης θα πικρίσει το φαγητό μας. Μόλις σωταριστούν τα συκωτάκια, τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, αυτό τους δίνει πολύ ωραία γεύση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να τα σκεπάζει.
Όταν το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ως να μείνει με την σάλτσα του. Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Αν θελήσετε να συνοδεύσετε το φαγητό με σαλάτα, διαλέξτε κάποιο συνδυασμό δροσερών πράσινων σαλατικών.

Καλή μας όρεξη.

Tags: