Για την συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζονται πολλά περιττά λόγια. Λατρεμένο φαγητό μικρών και μεγάλων για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις.
Υλικά
• 2/3 της κούπας (τσαγιού) χλιαρό γάλα
• 30 gr νωπή μαγιά
• 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά μες το γάλα προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι. Μετά σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι και μετά το λάδι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά την απλώνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο επάνω μέρος της ζύμης μπορείτε να βάλετε υλικά της αρεσκείας σας.