Κι όμως, τα spring rolls μπορούν να γίνουν στο φούρνο και μάλιστα με φύλλο κρούστας.
Υλικά:
7 φύλλα κρούστας
1 μεσαίο καρότο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1/2 κ.τ.σ σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο και βρασμένο
1 κούπα φύτρες φασολιών
1 κ.τ.σ σόγια sauce
Εκτέλεση:
Κόψτε στη μέση τα φύλλα κρούστας ώστε να έχετε 14 φύλλα.
Κόψτε όλα τα λαχανικά σας ζουλιέν (σε λεπτά μπαστουνάκια).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το σησαμέλαιο και έπειτα τις σκελίδες σκόρδου.
Έπειτα προσθέστε όλα σας τα λαχανικά, μαζί και τα μυρωδικά και τη σόγια sauce και μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά.
Βγάλτε τα από το τηγάνι σας και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε έπειτα λίγα λαχανικά σε ένα φύλλο και τυλίξτε όπως στη φωτογραφία παρακάτω
Μόλις φτιάξετε τα spring rolls βάλτε τα σε μία λαδόκολλα, περάστε με ένα πινέλο από πάνω λίγο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά.
Ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Γυρίστε τα και συνεχίστε το ψήσιμο.
Μόλις είναι έτοιμα βγάλτε τα και απολαύστε τα με ή χωρίς κάποιο ντιπ.