Σούπα με μπρόκολο

Αυτή είναι μια πολύ εύκολη σούπα που μπορείτε να φτιάξετε σε λίγο χρόνο. Γεμάτο με μπρόκολο πλούσιο σε βιταμίνη C, αυτό το πανέμορφο πράσινο μπολ είναι ιδανικό για να σας δώσει - και στο ανοσοποιητικό σας σύστημα - μια ώθηση όταν αισθάνεστε πεσμένοι από τον καιρό.

Υλικά

1 σκελίδα σκόρδο
2 μπαστούνια σέλερι
400 γραμμάρια μπρόκολο
½ μάτσο φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
τυρί ρικότα

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Κόψτε το σέλερι και το μπρόκολο.
2. Διαλέξτε τα φύλλα δυόσμου και έπειτα ψιλοκόψτε τα περισσότερα από αυτά, κρατώντας λίγα φύλλα για γαρνίρισμα.
3. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια μαλακώνετε το σκόρδο και το σέλινο για περίπου 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο και το ζωμό.
4. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, στη συνέχεια ψιλοκόψτε μια χούφτα δυόσμο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
5. Καρυκεύστε και σερβίρετε και μετά θρυμματίζετε τη ρικότα και διασκορπίζετε με τα φύλλα δυόσμου.