Μπορούμε εδώ να χρησιμοποιήσουμε γέμιση σπανάκι που περίσσεψε για σπανακόπιτα γιατί τέλειωσε το φύλλο. Αλήθεια είναι οτι αυτός είναι ο λόγος που το πρωτοέφτιαξα. Επίσης αντί για κίτρινο τυρί μπορούμε να βάλουμε μπεσαμέλ αν έχουμε χρόνο.
Υλικά:
500 γρ σπανάκι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
2 αυγά
1 φλ. γάλα
Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο φέτες
1 φακελάκι έτοιμη μπεσαμέλ
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη φέτα, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού αφού τις αλείψουμε με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές. Βάζουμε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι. Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα και το περιχύνουμε. Ρίχνουμε και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το τυρί.