Σουπιές στιφάδο!

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκίνησε ήδη από χθές. Φέτος, θα προσπαθήσω κι εγώ να νηστέψω. Να δούμε αν θα τα καταφέρω μέχρι τέλους. Σήμερα, θα φτιάξω ένα αγαπημένο φαγητό.

Υλικά
1 μεγάλη σουπιά κομμένη σε μεγάλους κύβους
5-6 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
μισό ποτήρι άσπρο κρασί
ξύδι
Λάδι
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε και την σουπιά μέχρι να την δούμε να αλλάζει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Μόλις πάρει μία καλή βράση, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Είναι έτοιμο, όταν η σουπιά είναι μαλακή.