Σοκολατένια μηλόπιτα!!!

Άλλο ένα εκπληκτικής νοστιμιάς νηστίσιμο γλυκό, που θα ξετρελάνει όλους όσους την δοκιμάσουν. Ένα υγιηνό επιδόρπιο, που αν το φτιάξετε εστω και μία φορά, πιστέψτε με, δεν θα το φτιάχνετε μόνο σε περιόδους νηστείας.

Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 κούπες αλεύρι.
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα κακάο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

Για την γέμιση:
3 μήλα
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, την άχνη, τη σόδα, τη βανίλια, και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το κακάο και το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή αλλά εύκολη στο πλάσιμο, οπότε αν χρειασθεί προσθέτουμε ή αφαιρούμε λίγο αλεύρι από την παραπάνω ποσότητα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Για την γέμιση, Κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο μέχρι να μελώσουν τα μήλα με τη ζάχαρη και ν” ανοίξουμε τα φύλλα της ζύμης.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο μια φόρμα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο φροντίζοντας το ένα μέρος να είναι λίγο περισσότερο από το άλλο. Με το μεγαλύτερο κομμάτι ανοίγουμε χονδρό φύλλο με λίγο αλεύρι το οποίο και χρησιμοποιούμε για βάση. Στρώνουμε το φύλλο στη φόρμα υπερυψώνοντας και καλύπτοντας τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη γέμιση και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο στη διάμετρο της φόρμας μας για καπάκι. Κλέινουμε με αυτό τη πίτα μας και ενώνουμε με το χέρι γύρω-γύρω τις άκρες. Τρυπάμε με πιρούνι καλά τη πίτα μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά. Στα 10 λεπτά πριν ψηθεί το γλυκό μας και ροδίσει καλά, αφαιρούμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλική ζάχαρη και ξαναφουρνίζουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς.