Σάλτσα κιμά σόγιας!

Χθες σας είπαμε πως να φτιάξετε εκπληκτικά Λαζάνια στο φούρνο! Τόσο καλά, που ο Garfield θα τα ζήλευε! Πιστέψτε με! Πολλοί από εσάς με ρώτησαν για το πως μπορούμε να το κάνουμε πιο υγιεινό το φαγητό αυτό. Απλά, θα το κάνετε με κιμά σόγιας. Ο οποίος αν φτιαχτεί σωστά, δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον κανονικό.

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε.

Υλικά:
1 πακέτο κιμά σόγιας
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα τριμμένα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
λάδι
κανέλλα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνουμε ζεστό νερό. Τον αφήνουμε 20 λεπτά και μετά τον ξεπλένουμε και τον στύβουμε πολύ καλά.

Τρίβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε τον κιμά σόγιας με τα τριμμένα υλικά μας. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίο να εξατμιστεί το αλκοολ. Αμέσως μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Αποτελεί τέλειο συνοδευτικό για τα μακαρόνια σας.