Πιτάκια με κρεμμύδια και πράσα!

Μία απίθανη συνταγή, που απλά τυχαίνει να είναι και νηστίσιμη. Απλή συνταγή, αλλά παρ' όλα αυτά υπέροχη.

Υλικά:
Για τη γέμιση:
600 γρ κρεμμύδια σε ροδέλες
2 πράσα σε ροδέλες (προαιρετικά)
200 γρ πιπεριές
λάδι
κρασί
αλάτι
πιπέρι

Για τη ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Σοτάρουμε κρεμμύδια, τα πράσα και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να πάρουμε έτοιμη ζύμη κουρού. Αλλιώς ζυμώνουμε τα υλικά και τα αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.

Ανοίγουμε την ζύμη όλη ένα χοντρό φύλο και κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Σε φόρμα για MUFFINS βάζουμε σε κάθε θήκη ένα πιτάκι, 1 κουταλιά της σούπας γέμισης και το κλείνουμε από πάνω, πιέζοντας με βρεγμένα χεριά για να κολλήσουν τα πιττάκια.

Ψήνουμε στους 200 για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν