Πεντανόστημη κοτόπιτα!

Πόσες φορές έχουμε κάνει κοτόπουλο στο φούρνο και όταν περισσέψει να μην ξέρουμε τι να το κάνουμε; Η απλά επειδή σας αρέσει και είναι νόστιμη και εύκολη.

Υλικά:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
3 μεγάλα κρεμμύδια
100 γρ. βούτυρο
4 αυγά χτυπημένα
150 γρ τυρί τριμμένο
3 γεμάτες κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
μαϊντανό
350 γραμμάρια φύλλο κρούστας
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Βάζουμε στη κατσαρόλα δύο κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα τους, τα αυγά, το τυρί, τη φρυγανιά, το γάλα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο τα 2/3 από το φύλλο, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζουμε μέσα το μείγμα, το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο. Χαράζουμε την κοτόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, τη ραντίζουμε με 2 κουταλιές νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 45 περίπου λεπτά.