Τώρα που τελείωσε η νηστεία, δεν πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στην κρεατοφαγεία, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί θα διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα το στομάχι μας. Μια δική μας πρόταση είναι τα ζυμαρικά. Πιο ελαφριά, νόστιμα, τα συγκεκριμένα είναι και πικάντικα, όσο ακόμα μπορούμε να τα χαρούμε πριν την ζέστη του καλοκαιριού.
Υλικά:
500 γρ πένες
200 γρ ντομάτα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
50 γρ κρέμα γάλακτος
75 γρ μπέικον
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ τυρί τριμμένο
Παρασκευή:
Σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Συμπλήρωσε το σκόρδο και το μπέικον. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Στο μεταξύ ετοίμασε τις πέννες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και ανάμειξε μέσα στην καυτερή σάλτσα. Σέρβιρε με το τριμμένο τυρί και φρέσκο πιπέρι