Πασχαλινά κουλουράκια

Το Πάσχα πλησιάζει, θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, προσπαθήστε να γεμίσετε το σπίτι σας με αρώματα των παιδικών σας χρόνων. Φτιάξτε σπιτικά κουλουράκια, νόστιμα και εύκολα.

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
Μισό φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού βιολογικού, όχι κερωμένου
Ελάχιστο αλάτι
Μισό φλυτζάνι γάλα χλιαρό
Μισή κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 βανίλια
1/4 της κουταλιάς γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
700 γραμμάρια αλεύρι
διάλυμα αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ, απαλά και προσθέστε τα αυγά ένα – ένα, στη συνέχεια προσθέστε το γάλα με το χυμό, επίσης προσθέστε το ξύσμα και τη μαστίχα. Έπειτα σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι και τα προσθέτετε και αυτά μέσα στο μείγμα του βουτύρου. Συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα και μετά ξεκινήστε να πλάθετε τα κουλουράκια σε κοτσιδούλες και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, μην ξεχάσετε να αφήνετε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Και τέλος, χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Tags: